Wiegman opteert voor verwachte namen in EK-opener

Wiegman opteert voor verwachte namen in EK-opener

16 juli 2017 – Er staan geen verrassende namen aan de aftrap bij het vrouwenelftal van Nederland, dat om 18.00 uur aan het EK in eigen land begint. De tegenstander in het uitverkochte Stadion Galgenwaard is Noorwegen, waar de Française Stéphanie Frappart de scheidsrechtster van dienst is.

Arsenal-keepster Sari van Veenendaal verdedigt, zoals verwacht, het doel van de Oranje Leeuwinnen. Desiree van Lunteren, Anouk Dekker, aanvoerster Mandy van den Berg en Kiki van Es vormen, net als in de 'uitzwaaiwedstrijd' tegen Wales (5-0 winst) de achterhoede van de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman. Op het middenveld staat de doorgebroken Jackie Groenen, samen met nummer tien Daniëlle van de Donk en Sherida Spitse.

De meeste spotlights bij de Oranje-vrouwen staan op de aanvalslinie gericht. Vivianne Miedema, die na 51 interlands op 41 goals staat, moet voor de doelpunten zorgen. De 'targetwoman' wordt geflankeerd door de pijlsnelle Shanice van de Sanden en smaakmaker Lieke Martens, de kersverse aanwinst van FC Barcelona. Martens speelt haar 75ste interland.

Bij de Noorse vrouwen is Ada Hegerberg de vrouw waar normaliter het gevaar van moet komen. De spits van Olympique Lyon maakte al elf doelpunten in vijftien Europese interlands. Noorwegen is de nummer elf van de FIFA-ranking en staat daarmee één plaatje hoger dan Nederland.

Opstellingen
Nederland: Van Veenendaal; Van Lunteren, Dekker, Van den Berg, Van Es; Groenen, Van de Donk, Spitse; Van de Sanden, Miedema, Martens.
Noorwegen: Hjelmseth; Wold, Mjelde, Holstad Berge, Thorsnes; Schjelderup, Thorisdottir, Maanum; Graham Hansen; Hegerberg, Minde.

Lees ook: Even voorstellen: wie is wie bij de Oranje Leeuwinnen?

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

  1. zaterdag 11 november 2017

  2. Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl 10:45

      Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl

    Wekelijks schrijft Marco van der Heide, voormalig profvoetballer en tegenwoordig video-analist en sportschrijver, voor de…

Meer nieuws