Terugkeer Siem de Jong naar Ajax lijkt aanstaande

Terugkeer Siem de Jong naar Ajax lijkt aanstaande

23 augustus 2017 – Er is een zéér opvallende transfer in de top van de Eredivisie in de maak. Ajax maakt werk van een terugkeer van Siem de Jong, zo meldt De Telegraaf op deze woensdagochtend. Het hoopt de komst van de aanvallende middenvelder binnen twee dagen af te ronden, schrijft de ochtendkrant. De 28-jarige De Jong staat nog onder contract bij Newcastle United, maar daar zou hij wel weg mogen.

Hoewel De Jong bij Newcastle niet al te veel perspectief heeft op sportief vlak, moet hij financiële concessies doen om weer bij Ajax aan de slag te gaan. Daar doorliep de aanvallende middenvelder het laatste deel van zijn opleiding, na een periode bij De Graafschap. De Jong was uiterst succesvol in de hoofdmacht van Ajax, met zijn twee goals op 15 mei 2011 in de met 3-1 gewonnen kampioenswedstrijd tegen FC Twente als grootste wapenfeit. In zijn totaliteit maakte De Jong 78 goals in 244 officiële optredens voor Ajax.

In de zomer van 2014 trok De Jong naar Newcastle, maar een doorslaand succes werd zijn tijd bij The Magpies allerminst. Blessures gooiden roet in het eten, waardoor de middenvelder nauwelijks aan de bak kwam. Daarom werd hij vorig seizoen uitgeleend aan PSV, waarvoor hij uitgerekend in de uitwedstrijd tegen Ajax trefzeker was. In 23 duels voor PSV scoorde De Jong zes keer, een onuitwisbare indruk liet hij niet achter. Toch maakt Ajax dus werk van zijn comeback.

Naast Ajax was ook Reading FC in de markt voor De Jong. Volgens De Telegraaf wilde de club van manager Jaap Stam de speler voor drie seizoenen vastleggen, maar heeft De Jong na een telefonisch gesprek met Marcel Keizer voor een rentree in de ArenA gekozen. Daar moet hij samen met Klaas-Jan Huntelaar voor de ervaring in het jonge team gaan zorgen.

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

  1. zaterdag 11 november 2017

  2. Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl 10:45

      Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl

    Wekelijks schrijft Marco van der Heide, voormalig profvoetballer en tegenwoordig video-analist en sportschrijver, voor de…

Meer nieuws