New Energy Tour toont parcours eerste editie

New Energy Tour toont parcours eerste editie

17 februari 2017 – De New Energy Tour, een nieuwe UCI-koers (1.1) die in het Zuidwesten van Nederland wordt gehouden, heeft het parcours wereldkundig gemaakt. Dat er gestart zou worden in Capelle aan den IJssel en de finish in Alblasserdam was, was al bekend - dat Rotterdam niet aan wordt gedaan is enigszins verrassend. Er was binnen de stad niet genoeg bereidheid om de koers te organiseren.

Op zaterdag 20 mei aanstaande, op de Dag van de Fiets, zal de eerste New Energy Tour van start gaan. Nadat het startschot is gelost banen de renners zich een weg over de Nieuwe Maas, passeren zijn dorpen als Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht, alvorens ze via Hellevoetsluis Zeeland binnenrijden.

Na een tocht door Goerree-Overflakkee wordt de gang weer ingezet richting Zuid-Holland: via Numansdorp, Maasdam en Sliedrecht komen de renners uit in de gemeente Alblasserdam. De koers zal 190 kilometer lang zijn, onder anderen LottoNL-Jumbo, Lotto Soudal en Quick Step Floors hebben hun deelname toegezegd.

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

  1. zaterdag 11 november 2017

  2. Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl 10:45

      Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl

    Wekelijks schrijft Marco van der Heide, voormalig profvoetballer en tegenwoordig video-analist en sportschrijver, voor de…

Meer nieuws