Dumoulin: "Ik ben geen moment in de problemen geweest"

Dumoulin: "Ik ben geen moment in de problemen geweest"

18 mei 2017 – Tom Dumoulin had vandaag een eenvoudige dag. De roze trui drager zat veilig in het peloton gedurende de 229 kilometer lange etappe. Hij kwam geen moment in de problemen en bemoeide zich gedurende de finale niet met het geweld voorin. "Het was voor mij een eenvoudige rit", aldus Dumoulin na afloop van de huldiging. 

Op voorhand hoefde Dumoulin zich al geen zorgen te maken. De etappe was er een naar de hand van de sprinters en een aanval van andere klassementsrenners hoefde de renner van Team Sunweb niet te verwachtten. "Het was een typische sprintetappe. Het ging harder dan ik had verwacht en mijn felicitaties gaan uit naar Gaviria."

Ook morgen hoeft hij zich weinig zorgen te maken. Dan staat er wederom een sprintetappe op het programma. De eerste echte test voor de Nederlander staat zaterdag op het programma: "Ik hoop dat morgen net zo'n etappe wordt als vandaag. Wat betreft zaterdag, daar kijk ik enorm naar uit!"

Dumoulin heeft op dit moment een voorsprong van 2.23 op Nairo Quintana, de nummer twee in het klassement. Bauke Mollema staat derde, op 2.38 van zijn landgenoot.

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

  1. zaterdag 11 november 2017

  2. Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl 10:45

      Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl

    Wekelijks schrijft Marco van der Heide, voormalig profvoetballer en tegenwoordig video-analist en sportschrijver, voor de…

Meer nieuws