Weening soleert naar overwinning in Ronde van Noorwegen

Weening soleert naar overwinning in Ronde van Noorwegen

19 mei 2017 – De Ronde van Noorwegen verloopt uitstekend voor de Nederlanders. Nadat Dylan Groenewegen donderdag in de tweede rit de beste was in de sprint, reed titelverdediger Pieter Weening vrijdag in de derde etappe naar de zege. De Fries maakte zich in de finale los van de kopgroep en redde het tot de streep.

Op acht kilometer van de finish, op de laatste klim van de dag in de etappe van Hamar naar Lillehammer over 192 kilometer, vormde zich een nieuwe kopgroep met Robert Power, Sander Armée, Andreas Vangstad, Simon Gerrans, Edvald Boasson Hagen en Weening. Gerrans en klassementsleider Boasson Hagen leken vooral naar elkaar te kijken, maar rekenden buiten Weening. De Fries ging op een kleine drie kilometer van de streep alleen op avontuur en hield stand.

Armée kwam in de laatste meters nog wel dichtbij, maar strandde uiteindelijk op twee seconden van Weening. Daardoor is de eerste zege van Roompot - Nederlandse Loterij in 2017 een feit. Weening verovert door zijn zege ook de leiderstrui. Hij heeft zes seconden voorsprong op nummers twee Armée en Gerrans.

Foto: Roompot - Nederlandse Loterij

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

  1. zaterdag 11 november 2017

  2. Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl 10:45

      Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl

    Wekelijks schrijft Marco van der Heide, voormalig profvoetballer en tegenwoordig video-analist en sportschrijver, voor de…

Meer nieuws