Brennauer herovert macht in Thüringen, Van Dijk tweede

Brennauer herovert macht in Thüringen, Van Dijk tweede

17 juli 2017 – Lisa Brennauer (hier op archiefbeeld) heeft de macht in de Internationalen LOTTO Thüringen Ladies Tour heroverd. De 29-jarige renster van Canyon SRAM Racing eindigde zondag in de individuele tijdrit over 18,7 kilometer met start en finish in Schmölln als derde en reed zodoende Hayley Simmonds weer uit de leiderstrui.

Brennauer was woensdag de beste in de proloog en verdedigde vervolgens in de eerste twee ritten in lijn met succes de leiding in het algemeen klassement. Op zaterdag moest ze echter toestaan dat Simmonds een dubbelslag sloeg; de Britse soleerde in de etappe naar Weimar naar de zege en pakte daarmee de leiderstrui af van Brennauer.

Simmonds heeft slechts één dag kunnen genieten van de koppositie in het algemeen klassement. In de tijdrit op zondag eindigde ze als zevende, op 44 seconden achterstand van nummer drie Brennauer. Laatstgenoemde gaf zes tellen toe op dagwinnares Lauren Stephens. Ellen van Dijk klokte de tweede tijd, op één seconde van Stephens: 26.50 om 26.51 minuut.

In het algemeen klassement heeft Brennauer achttien seconden voorsprong op Van Dijk, de nummer twee van de rangschikking. De Ronde van Thüringen duurt tot en met dinsdag.

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

  1. zaterdag 11 november 2017

  2. Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl 10:45

      Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl

    Wekelijks schrijft Marco van der Heide, voormalig profvoetballer en tegenwoordig video-analist en sportschrijver, voor de…

Meer nieuws