Vuelta-etappe 5: overgangsetappe met aankomst heuvelop

Vuelta-etappe 5: overgangsetappe met aankomst heuvelop

23 augustus 2017 – Op dag vijf van de Vuelta a España ligt de aankomst voor het eerst direct na klimwerk. De overgangsetappe van Benicàssim naar Alcossebre kan gerekend worden tot de overgangsetappes. Onderweg is het geen meter vlak, vijf beklimmingen hebben een categorie gekregen van de organisatie.

Vier beklimmingen dus, waarvan de eerste na zestien kilometer al wordt bereikt. Die klim van de tweede categorie wordt gevolg door eentje van de derde categorie en nog twee van de tweede categorie. De slotklim (derde categorie) naar de aankomst is kort, maar steil. Over 3,4 kilometer wordt een gemiddeld stijgingspercentage van bijna tien procent, met een piek van bijna vijftien procent. Daar kan vuurwerk verwacht worden.

Chris Froome liet maandag zien voor elke seconde te willen vechten, en dat is precies wat er vandaag kan ontstaan: een gevecht om de seconden. Natuurlijk, de aanvallers in het peloton zullen hun kans ruiken in deze etappe. Thomas De Gendt, Omar Fraile of misschien Bert Jan Lindeman? Maar buiten de strijd om de dagzege, als die gestreden gaat worden door vluchters, is ook de strijd om het klassement interessant.

Op de vinnige aankomst zijn mannen met een punch als Esteban Chaves en de gebroeders Yates in het voordeel. Froome heeft in het klassement slechts twee seconden voorsprong op David De la Cruz, Nicolas Roche en Tejay van Garderen. Deze etappe is een goede kans voor de achtervolgers om het rood over te nemen van de Brit.

Rond 13.00 uur vertrekt het peloton vanuit Benicàssim. De finish van de winnaar is tussen 17.30 uur en 18.00 uur. De koers is op tv live te volgen via de NOS, Sporza en Eurosport. WielerUpdate.nl houdt een livereport bij van de vijfde etappe in Spanje.

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

  1. zaterdag 11 november 2017

  2. Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl 10:45

      Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl

    Wekelijks schrijft Marco van der Heide, voormalig profvoetballer en tegenwoordig video-analist en sportschrijver, voor de…

Meer nieuws