Zieke Degenkolb zegt Vuelta a España vaarwel

Zieke Degenkolb zegt Vuelta a España vaarwel

23 augustus 2017 – Het peloton in de Vuelta a España zal aan de vijfde etappe beginnen zonder John Degenkolb. De Duitser van Trek-Segafredo is ziek en kan daarom niet verder. Eerder werd al bekend dat ook kopman Alberto Contador met ziekte kampt. Door een virus voelt de Spanjaard zich allesbehalve goed.

"Dit is een grote teleurstelling. Ik heb nog nooit op hoeven geven in een grote ronde. Ik kwam hier met twee doelen: een rit winnen en Alberto (Contador, red.) helpen met zijn klassement in zijn laatste koers als prof. Ik heb geprobeerd me door de etappes te slaan in de hoop dat mijn lichaam zou herstellen. Gezondheid komt op de eerste plaats. Het seizoen is nog niet voorbij, dus ik wil nu geen grote risico's nemen."

Ploegdokter Piet De Moor geeft aan dat Degenkolb al twee dagen ziek is, dat de behandeling toen meteen is begonnen, maar dat zijn situatie niet verbeterde en nu rust nodig heeft. Degenkolb is de zesde uitvaller in deze Vuelta a España. Eerder werd bekend dat ook Contador niet fit is. Door een virus heeft hij te kampen met maagproblemen. 

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

  1. zaterdag 11 november 2017

  2. Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl 10:45

      Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl

    Wekelijks schrijft Marco van der Heide, voormalig profvoetballer en tegenwoordig video-analist en sportschrijver, voor de…

Meer nieuws