Van der Poel vliegt er meteen in: "Ik heb woord gehouden"

Van der Poel vliegt er meteen in: "Ik heb woord gehouden"

12 september 2017 – Het veldritseizoen begon in Eeklo eigenlijk op dezelfde wijze als dat het vorig seizoen eindigde: met een ontketende Mathieu van der Poel. De Nederlander plaatste al bij het ingaan van de tweede ronde zijn versnelling en zag vervolgens niemand meer terug. "Vooraf had ik al aangegeven dat ik er, mits een stel goed benen, meteen in zou vliegen. En voilà, de goede benen waren er, dus heb ik woord gehouden", verklaarde Van der Poel nadien.

Zijn eeuwige rivaal Wout Van Aert had duidelijk geen antwoord op het vroege aanvalsgeweld van de jonge Nederlander. Hij probeerde meermaals te reageren,maar kwam niet weg en moest uiteidelijk op gepaste afstand genoegen nemen met een tweede plaats. Van der Poel rekent zich echter nog niet rijk voor de rest van het seizoen. "Deze omloop was er ook wel één op mijn maat. Lastig, veel draaien en keren en dan nog die loodzware zandbak", analyseert Van der Poel het parcours.

"Ik denk dat deze wedstrijd wel deels een beeld van de waardeverhoudingen geeft, maar ik besef ook wel dat de omloop van vandaag in mijn voordeel was", spreekt Van der Poel na afloop op de site van zijn ploeg. De voormalig wereldkampioen reist na zijn overwinning naar Amerika voor de start van het wereldbekerseizoen. "Het is nu een kwestie van goed rusten en de reis goed verteren. Het is de eerste keer dat ik er naar toe trek, dus ik ben benieuwd", blikt de Nederlands kampioen alvast vooruit op zijn avontuur in Amerika.

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

  1. zaterdag 11 november 2017

  2. Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl 10:45

      Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl

    Wekelijks schrijft Marco van der Heide, voormalig profvoetballer en tegenwoordig video-analist en sportschrijver, voor de…

Meer nieuws