Van Aert weet: "Was in Eeklo geen waardige tegenstander"

Van Aert weet: "Was in Eeklo geen waardige tegenstander"

12 september 2017 – Wout Van Aert begon in Eeklo als wereldkampioen aan zijn eerste van in totaal 32 crossen dit seizoen. De Vlaming eindigde bijna als vanzelfsprekend op het podium, maar moest erkennen dat zijn rivaal Mathieu van der Poel een maatje te groot was. "We moeten stellen dat Mathieu vandaag heel sterk was. Hij heeft laten zien dat hij nog altijd heel hard kan fietsen en ook in het bochtenwerk zeer sterk is. Het parcours leende zich daar ook voor, waardoor ik vandaag niet echte een waardige tegenstander was."

Nadat Mathieu van der Poel in ronde twee al buiten schot was, vocht Van Aert op gepaste afstand een stevig gevecht om de laatste twee podiumplekken uit. "Ik had een paar slechte passages door het zand en verloor daar telkens mijn positie om mee te strijden om het podium. De aanwezigheid van Kevin Pauwels en Gianni Vermeersch zorgden eigenlijk voor een blok aan mijn been en pas toen ik van hen wegreed, kon ik weer jacht op het podium maken."

Met een sterke laatste passage door de zandbak stelde Van Aert in extremis zijn tweede plaats veilig, zij het op grote achterstand van Van der Poel. Om dichterbij te komen, werkt de Vlaming met het springen over de balken inmiddels hard aan één van zijn tekortkomingen ten opzichte van de Nederlnader. "Op training lukt het tegenwoordig goed om over de balken te springen, mijn enige probleem blijft om deze te nemen op hoge snelheid. Het blijft een pijnpunt, maar pijnpunten zijn er om aan te werken", klonk Van Aert strijdlustig op de site van zijn ploeg.

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

  1. zaterdag 11 november 2017

  2. Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl 10:45

      Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl

    Wekelijks schrijft Marco van der Heide, voormalig profvoetballer en tegenwoordig video-analist en sportschrijver, voor de…

Meer nieuws