Froome rijdt WK-tijdrit, Cort Nielsen leidt Denemarken

Froome rijdt WK-tijdrit, Cort Nielsen leidt Denemarken

12 september 2017 – Chris Froome heeft na zijn dubbelzege in de Tour en Vuelta (foto) nog een nieuw doel voor het najaar: hij wil zich tot wereldkampioen tijdrijden laten kronen in Bergen. De deelname van de Brit was lange tijd onzeker, maar is inmiddels bevestigd door de Britse bondscoach. De viervoudig Tourwinnaar krijgt tijdens de tijdrit in Noorwegen gezelschap van de eveneens geselecteerde Steve Cummings.

Voor de wegwedstrijd op zondag zijn beide renners afwezig. Opvallend genoeg ontbreken ook grote namen als Mark Cavendish en Geraint Thomas in de negenkoppige selectie. Ian Stannard, Ben Swift, Pete Kennaugh, Adam Blythe, Owain Doull, Tao Geoghegan Hart, Mark Christian, Jon Dibben en Scott Thwaites kunnen daarentegen wel op een uitverkiezing van bondscoacht Ian Dyer rekenen. Bij de vrouwen zet de keuzeheer alles op Lizzie Deignan.

Denemarken rekent tijdens de wegrit in Bergen vooral op Magnus Cort Nielsen en klassiek renner Michael Valgren. Naast dit tweetal kan ook Sunweb-talent Søren Kragh Andersen op een vrije rol rekenen. Deze drie outsiders worden in Noorwegen ondersteund door Mads Pedersen, Christoper Juul-Jensen en Michael Mørkov. Meest opvallende afwezige is Matti Breschel, die in 2010 nog zilver veroverde. Tijdens de tijdrit zullen Lasse Norman Hansen en Martin Toft Madsen de Deense kleuren verdedigen.

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

  1. zaterdag 11 november 2017

  2. Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl 10:45

      Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl

    Wekelijks schrijft Marco van der Heide, voormalig profvoetballer en tegenwoordig video-analist en sportschrijver, voor de…

Meer nieuws