Pedersen wint ouverture in Denemarken na neutralisatie

Pedersen wint ouverture in Denemarken na neutralisatie

12 september 2017 – Casper Pedersen heeft de eerste etappe in de Ronde van Denemarken op zijn palmares bijgeschreven. De Deen van Team Giant-Castelli toonde zich met een late uitval de sterkste in Kalundborg. Na een heuvelachitge ouverture bleef hij het aanstormende peloton, met Nacer Bouhanni op kop, knap voor. Met deze triomf is hij vanzelfsprekend ook meteen de eerste leider in Denemarken.

Op de eerste dag kreeg het peloton in Denemarken een 176 kilometer lange rit voor de kiezen. Na het ontstaan van de zeskoppige vlucht van de dag leek het lange tijd 'business as usual' voor het peloton. Dit veranderde echter plots toen de kopgroep de verkeerde kant op werd gestuurd. De organisatie neutraliseerde de koers vervolgens en stuurde de koplopers na enig oponthoud weer met de oorspronkelijke voorsprong de goede kant op.

In de finale nam Astana de koers vanuit het peloton in handen. Zij joegen het tempo dermate de hoogte in, dat de laatste vluchters al op een kleine veertig kilometer van de meet werden gegrepen. Dit veroorzaakte meteen de verwachte onrust, hetgeen resulteerde in een aanval van onder meer Jasper Stuyven en Ramon Sinkeldam.

Deze poging strandde in schoonheid, maar de onrust was daarmee nog lang niet voorbij. Er werd in de finale slag om slinger gedemarreerd, maar alle pogingen leken tevergeefs. In de absolute slotfase bleek Casper Pedersen iedereen echter te slim af. Hij viel aan, verzamelde een mooie voorsprong en hield knap stand tot op de meet. Nacer Bouhanni won de sprint van het te laat komende peloton, voor Sunweb-talent Phil Bauhaus.

Foto: Twitter Team COFIDIS

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

  1. zaterdag 11 november 2017

  2. Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl 10:45

      Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl

    Wekelijks schrijft Marco van der Heide, voormalig profvoetballer en tegenwoordig video-analist en sportschrijver, voor de…

Meer nieuws