Valverde dit seizoen niet meer in actie: "Geen risico nemen"

Valverde dit seizoen niet meer in actie: "Geen risico nemen"

13 september 2017 – Alejandro Valverde komt dit seizoen niet meer in actie. De 37-jarige Spanjaard liep tijdens de Tour de France in Düsseldorf een dubbele beenbreuk op, maar zijn herstel verliep verrassend snel. Toch wil de renner van Movistar niet te veel risico nemen met het oog op zijn herstel.

Eerder liet Valverde weten te denken aan een rentree in de Ronde van Guangxi, de Chinese koers die sinds dit jaar op de WorldTour-kalender staat en van 19 tot en met 24 oktober verreden wordt. "Daar heb ik inderdaad aan gedacht, maar na overleg met de ploeg heb ik toch besloten om dat niet te doen. Er is geen reden om dat risico te nemen", zegt hij in gesprek met Cyclingnews.

De laatste jaren begon Valverde zijn seizoen met de Trofeo Mallorca series in Spanje, maar dit jaar lijkt het de Tour Down Under te gaan worden. "Misschien is in Australië het juiste moment voor mijn comeback", aldus de Spanjaard, die de Australische koers voor het laatst in 2012 reed. 

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

  1. zaterdag 11 november 2017

  2. Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl 10:45

      Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl

    Wekelijks schrijft Marco van der Heide, voormalig profvoetballer en tegenwoordig video-analist en sportschrijver, voor de…

Meer nieuws