Brambilla naar Trek-Segafredo: "Tijd voor nieuwe uitdaging"

Brambilla naar Trek-Segafredo: "Tijd voor nieuwe uitdaging"

13 september 2017 – Gianluca Brambilla gaat Quick-Step Floors na vijf seizoenen verruilen voor Trek-Segafredo, dat meldt de Amerikaanse formatie via de officiële kanalen. De dertigjarige Italiaan tekent een contract voor twee jaar. Zijn hoofddoel wordt komend seizoen de Giro d'Italia.

Brambilla was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging en kan dan ook niet wachten om aan de slag te gaan bij zijn nieuwe ploeg. "Ik heb de afgelopen vijf jaar bij Quick-Step Floors heel veel geleerd. Daar ben ik dankbaar voor en voor mij was het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik kijk ernaar uit om van team te wisselen, nieuwe mensen te ontmoeten en me te blijven ontwikkelen", zegt hij in een persbericht van Trek.

Voor Brambilla wordt het klassement in de Giro d'Italia volgend seizoen het hoofddoel. "Toen ik als kind naar de Giro keek, wist ik meteen dat ik zelf ook wielrenner wilde worden. Het is mijn favoriete koers en ik ga er alles aan doen om volgend jaar een goed resultaat neer te zetten. Ik ga drie weken alles geven en hoop hoog te eindigen in het algemeen klassement", aldus de Italiaan, die daarnaast Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije als speerpunten noemt. Bij Trek-Segafredo krijgt Brambilla de Nederlanders Bauke Mollema, Koen de Kort en Boy van Poppel als ploeggenoten.

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

  1. zaterdag 11 november 2017

  2. Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl 10:45

      Overzicht: alle Speleranalyses van FCUpdate.nl

    Wekelijks schrijft Marco van der Heide, voormalig profvoetballer en tegenwoordig video-analist en sportschrijver, voor de…

Meer nieuws